Hipsterbagare slutar använda silikonhandskar – Salmonella ökar!

Ok en till liten kurs i hur populister ljuger för dig, det är ofta premisserna, inte slutsatserna de ljuger om

Ett exempel för vem som helst som slutat mellanstadiet kan förstå:

– Bagare i hipsterkretsar har slutat använda silkonhandskar för att baka mer naturligt, flera människor har uppsökt sjukhus med salmonellasymptom. Vi måste kraftigt höja böter för felaktigt hanterade livsmedel och tvinga bagare att fortsätta använda silkonhandskar.

Felen är, som du säkert klurat ut:

  • Man hittar en grupp man vill peka ut och trycka ner, den här gången hipsters (för a, de är ju hipsters vafan).
  • Bagare är strålande på att hålla rent och hygieniskt, så huruvida de använder handskar eller inte är inget man behöver oroa sig över. De vet.
  • Salmonella uppstår som bekant i kött och grönsaker och för att man tillagat det på fel sätt.
  • Flera människor är alltid väldigt få, och det finns ingen egentligen koppling mellan bagarna och sjukhusbesöken, det är troligen större risk att det beror på att folk börjat grilla.

Men är det bara lite mer komplicerat, saker man inte direkt vet, statistik, fakta som måste sökas upp, då kan de ljuga om precis vad som helst, eftersom 38% av alla människor (see what I did there) vet inte och kollar inte. De tror alltså att bagarna är ignoranta as som ger massor med folk salmonella.

Lär dig se det här sättet att ljuga för det kommer gör stor skillnad i valet.

För bara det här hittepå-exemplet gör ju att du kommer snegla lite på om din bagare har silikonhandskar eller inte, och då är du lurad och går du dit de pekar.

Dela